2009/08/31

Σελίδες Λευκές

τις κρατούσα στα χέρια. και μπήκα στο αυτοκίνητο.
τι είναι αυτό που κρατάς;
δεν είναι απίστευτα όμορφο; μου το χάρισε μία φίλη μου.
και χαμογέλασα. με όλες τις λέξεις που ακούστηκαν. μία προς μία. γνωστές λέξεις. που μοιάζουν να γίνονται άγνωστες. στο πέρασμα του χρόνου. άφησα το βλέμμα να ταξιδέψει. στα φωτάκια του δρόμου. στα φωτάκια του ουρανού. στα φωτάκια των χαμόγελων. σαν να μην είχε οροφή το αυτοκίνητο. και άρχισα να αποτυπώνω εικόνες. που άγνωστες μοιάζουν. μα τόσο γνωστές γίνονται. να αποτυπώνω χαμόγελα. που κάθε φορά μου θυμίζουν πώς τα δύσκολα και τα εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε ένα χαμόγελο. αυθεντικό. αληθινά αισιόδοξο. τις είχα ακουμπήσει στα γόνατα. και χαμογελούσα. τις αποτύπωσα σε φωτογραφία. σε εικόνες βλέμματος. που χαμογελούσε. ίσως μελαγχολικά αισιόδοξα. χαμογελούσε.
πάλι με κλειστά μάτια βγήκες. ακόμα μία. θα με βγάλεις μια φωτογραφία τώρα που οδηγώ; χαμογελάστε. και μην κλείσεις τα μάτια. χαμόγελο. σε όλες τις εικόνες που προσπερνάμε κλείνοντας τα μάτια. έστω και για ένα δευτερόλεπτο.
μιλούσαμε. για όλα τα ίδια. όλα τα διαφορετικά. όλα αυτά που μοιάζουν τόσο ίδια. τόσο διαφορετικά. για όλα τα δύσκολα που τόσο εύκολα μπορούν να γίνουν. σαν θυμάσαι να μην ξεχνάς. να χαμογελάς. σαν άρθρα και ονομασίες που καταπίνονται τόσο δύσκολα και τόσο εύκολα σαν καταπίνεις μία καραμέλα απλή.
πάμε. με περιμένουν. μισό να πάω τουαλέτα. γιατί σε καθρέφτες άγνωστους τα μαλλιά μου φαίνονται περισσότερο γκρι από ότι στον δικό μου; το άσπρο που ανακατεύεται με το μαύρο. χαμογέλασα στην εικόνα που αντίκριζα. μεγαλώνεις μικρέ. σελίδες λευκές.
πόσο αυτονόητα μοιάζουν μερικά πράγματα. από αυτά τα αυτονόητα που προσπαθώ τόσο καιρό να καταλάβω γιατί να γίνονται αυτονόητα. σαν ετικέτες μην πετάτε χαρτιά στην λεκάνη. και το μόνο που αντικρίζεις είναι μία λεκάνη γεμάτη χαρτιά. σκέφτηκα πόσο κόπο χρειάζεται κάποιος να πατήσει ένα κουμπί. να παρασύρει όλα αυτά που αυτονόητα μοιάζουν. ενώ εξαίρεση θα έπρεπε να είναι. πάντα έχω την απορία. στο σπίτι τους τα αμολάνε και όπου πάνε; και εντάξει ναι τα αφήνουν και όπου τύχει. είναι τόσο ακατόρθωτο να πατήσει κάποιος το κουμπί; από τους τόσους και τόσους που περνούν; για αυτόν ακριβώς τον λόγο. ότι δεν είναι σπίτι τους εδώ. ή είναι; χαμογέλασα. στιγμές ψιθυρίζω στο μυαλό να σταματήσει να μιλά. μα δεν με ακούει. και δεν με νοιάζει. να αλλάξω τον κόσμο όλον δεν με απασχολεί πλέον. και δεν μπορώ. νοιώθω εξακριβωμένα αδύναμος. μα όπου μπορώ να πατώ ένα κουμπί να τρέξει λίγο νερό θα το κάνω.
σαν όλα αυτά που συνηθίζουμε. να αντέχουμε. να ανεχόμαστε. ξεχνώντας ακόμα και να ψιθυρίζουμε. μα είναι τόσο απλό να πατήσεις ένα κουμπί. και να τρέξει λίγο νερό. σαν ένα ποτήρι νερό που χρειάζεται μία γλάστρα. να ανθίσει. σαν ένα δέντρο σε κάθε αυλή. σαν ένα δέντρο έξω από κάθε αυλή. που ξεχνάμε να ποτίζουμε. γιατί η φύση ξέρει. μα εμείς μοιάζει να μην μαθαίνουμε ποτέ. και όταν συνηθίζουμε τα όριά μας τα ξεχειλώνουμε ακόμα λίγο. να αντέξουμε πολλά περισσότερα. νομίζοντας πως αθάνατοι είμαστε. στο πέρασμα μίας ζωής. που ελάχιστοι μοιάζουμε στο πέρασμά της.
παρατηρούσα πρόσωπα. στην ταράτσα. τις κινούμενες εικόνες απέναντι. τόσο ίδια. τόσο διαφορετικά. ανάμεσα σε τόσο κόσμο. και αισθάνθηκα την μελαγχολική μου αισιοδοξία να χαμογελά. και πάλι. στην μοναξιά που νοιώθει κανείς. στο πέραμα του χρόνου. αδειάζοντας. γεμίζοντας. σελίδες. βλέμματα. λέξεις. χρώματα. ζωές. δύσεις. ανατολές. θανάτους. αλήθειες. βράχους. ουρανούς. ψέματα. άμμους. χαλίκια. θάλασσες. όνειρα. σκέψεις. λέξεις. ήχους. ψίθυρους. φλόγες. ανοχές. αντοχές. στάχτες. σκιές. φώτα. με πράξεις. λέξεις. χρώματα. χαμόγελα. σκέψεις. δάκρυα. ψίθυρους. γράφοντας. ζωγραφίζοντας. τσαλακώνοντας. σκίζοντας. διαβάζοντας. γεμίζοντας. σελίδες. τόσο άδειες. τόσο γεμάτες. ακούμπησα σελίδες λευκές.

δύο πενήντα δύο. σελίδες λευκές. σε εκατόν είκοσι έξι. φύλλα χαρτιού. άσπρα. τις μέτρησα. μία προς μία. δύο φορές. σαν γύρισα σπίτι. χαμογελώντας καθώς μετρούσα. και μισή να ήταν. και χίλιες. το ίδιο θα χαμογελούσα. να νοιώσω απλά τον κόπο που έκανες. την σκέψη και μόνο. να τις ενώσεις μία μία. να τις τυλίξεις με αυτήν την γλυκύτητα σκέψης. τόσο γνωστής. τόσο άγνωστης. στο πέρασμα του χρόνου. και να μου τις χαρίσεις. ήθελα να σου ψιθυρίσω τόσα ευχαριστώ. από αυτούς τους ψίθυρους που κάνουν τις φωνές σιωπή. και χαμογελούσα. αμήχανα. τις συνάντησαν το βλέμμα μου σαν το κρατούσες. σαν το ακούμπησες στην μεριά σου. μα δεν πέρασε καν σκέψη από το μυαλό. και χαμογέλασες. με αυτόν τον τρόπο που χαμογελούν καθάρια βλέμματα φωτεινών ψυχών. τόσο καθαρά πρόσωπα. άνοιξέ το. και το έσπρωξες απαλά προς το μέρος μου. να μου χαρίσεις όλα αυτά που πολλές φορές αισθάνομαι να ξεχνώ. στο πέρασμα του χρόνου. να μου θυμίσεις πώς μία έκφραση κουρασμένη μπορεί τόσο να φωτιστεί από μία απλή σελίδα λευκή. σαν χαρίζεται με αυτήν την καθάρια αλήθεια συναισθημάτων.
πόσο σε ευχαριστώ. και σαν αφεθεί. ένα γέλιο. ένα χαμόγελο. ένα δάκρυ. να χαμογελάσεις απλά. με αυτόν τον τρόπο που χαμογελούν καθάρια βλέμματα φωτεινών ψυχών. άγνωστων βλεμμάτων. που γνωστά γίνονται. καθώς γνωστά μοιάζουν να είναι. πόσο σε ευχαριστώ.

90 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
ε ρε κόλλημα με την τουαλέτα!
Είναι αυτονόητα αλλά κάποιοι έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο.. και αυτό ισχυεί με όλα γενικά τα χαρτιά στη ζωή μας..
Πρέπει να σου άρεσε πολύ το δώρο! Μπράβο στο δωρητή!!!
Και άσε τις μελαγχολίες! Είναι για το Χειμώνα!!!

Roadartist είπε...

Όμορφες σκέψεις.. παρόμοιες κάνω τελευταία.. Για σένα έχω να πω.. μακάρι όλοι να μεγάλωναν και να ήταν όπως είσαι εσύ..
Αυτό το τραγούδι σκεφτόμουν όσο διάβαζα το ποστ σου.. αφιερωμένο :
http://www.youtube.com/watch?v=jzrUqAtUcpU

kryos είπε...

Κείμενο που βγαίνει όταν μια μέρα δεν πάει χαμένη ...μια μέρα που στολίζεται με συναίσθημα και χαρούμενα χαμόγελα .... μια μέρα που δεν ξεχνάς να σε θυμηθείς .

Καλό βράδυ Βασίλη

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες μουσικές...

Χαίρομαι που επέστρεψες στον εαυτό σου ξανά... χαμόγελο και όλα είναι διαφορετικά...

Καλημέρεςςςςςςςςςςς

Λi είπε...

Πόσο "όμορφο" και "γεμάτο" 8α πρέπει να ήταν αυτό που πήρες στα χέρια σου, για να σε κάνει ν'αφήσεις (άλλη)μια τόσο πλούσια κατάθεση ψυχής...

Τιγροφιλώ σε!Δυνατά! :)))

lena_zip είπε...

Περίμενα πάνω στο γεφυράκι και θυμόνουν μερικά χρόνια πριν που περίμενα κάποιον που δεν ήρθε ποτέ. Με αυτό το τραγούδι τον είχα συνδέσει και είχα δακρύσει τόσες και τόσες φορές. Περίμενα και σιγοτραγουδούσα ένα άλλο αγαπημένο. Και σκέφτηκα ότι αν με ακούσεις θα γελάσεις μαζί μου. Και τότε σήκωσα το βλέμμα και σε είδα να μου χαμογελάς.
Κάπως έτσι, με λέξεις και ήχους, με έβαλες σε μια ψυχική διάθεση... κάπως... Κοίτα τι ώρα είναι... πρέπει να ξυπνήσω νωρίς για τη δουλειά. Μα το ένα τραγούδι φέρνει το άλλο. Κι ένα δικό σου!
Αυτό θα κάνω. Θα χαμογελάσω απλά. Και στο γέλιο, και στο δάκρυ, και σε όλα. Έτσι κάνω εγώ. Το ξέχασες; Και δεν πληρώνω. Χαχα. Εγώ σε ευχαριστώ για όσα μου χάρισες και όλα τα άλλα.

Giota Houliara είπε...

αχ τι ωραιο κομματι... υπεροχο... καλο βραδυ.. καλημερα.. καλα ολα... και γεμισε τις λευκες σου σελιδες με χρωμα... εγω ετσι κανω κι η ζωη γινεται πιο ομορφηηη πιο χαρουμενη,, πιο ερωτευμενη,,, μεσα στην οαση -αγκαλια.... που ονειρευομαι... και γινομαι μια θνητη ΘΕΑ... φιλια

jacki είπε...

Καλέ μου Βασίλη.. ένα κουμπί είναι.. ας το πατήσουμε..
Λίγο νερό είναι.. Ας τα ποτίσουμε.

Πόσο χαίρομαι γι αυτή τη στιγμή σου. Γι αυτές τις σελίδες που σου χαρίστηκαν. Τις λευκές.. που επάνω μπορούν να αποτυπωθούν χαμόγελα φωτεινά, καθάρια, αληθινά.

Πιο πολύ.. Μέχρι να το μάθεις :)

επί λέξει είπε...

E, να μην κοιτάς το είδωλό σου σε ξένους καθρέφτες. Ο δικός σου δε σου φτάνει; :))

Τρυφερό, καθόλου περίεργο για σένα. Οικείο, καθόλου περίεργο για μένα.

Άσε που τελικά έφαγα το πεπόνι ζεστό και ...γιαααξ...

Καλημέρα, Βασιλάκο!

Ioulita είπε...

Μου έδωσες ιδέα! Καλώς σε βρήκα!

Κράμα είπε...

Βασιλούκωωωω μου
αυτές τις μέρες σου είπα πως σε αγαπάω;
Δεν σου είπα.
Σε αγαπάω λοιπόν.
τελεία και παύλα.

AlexMil είπε...

Η καθημερινότητα,
δύσκολη, με τα αυτονόητα να ακούγονται σαν καινούργια και οι σκέψεις μας να περιτριγυρίζουν άσκοπα (ή σκωπτικά) στα ασήμαντα της ζωής.

Ομορφη ιστορία

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Τι πιο όμορφο ο άλλος να σου χαρίζει σελίδες λευκές…απόλυτη ελευθερία για να γράψεις εσύ ότι θες, να διαλέξεις το θέμα, να δημιουργήσεις την πλοκή …να προσθέσεις χρώματα, αρώματα, ακούσματα, φωτισμούς…

Γιατί άραγε ταξιδεύω πάντα με αυτά που γράφεις;

Καλή σου μέρα! Να περνάς όμορφα!

jf είπε...

Χαμογελάστε, λοιπόν...
Και φεύγοντας τραβάτε και το καζανάκι... :)))
Καλό Φθινόπωρο νάχουμε!

dyosmaraki είπε...

Βρίκσομαι ακόμη μακρυά κάι από εδώ δεν μπορώ να ακούσω τους ήχους σου. Κι όταν βρίσκεσαι μακριά πολλές φορές σε πιάνει μελαγχολία για πράγματα που γίνονται για σένα δίχως εσένα, για καταστάσεις τις οποίες θέλεις να αλλάξεις μα νοιώθεις πως δεν μπορείς να αλλάξεις.
Κι όμως ίσως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, ίσως ένα απλό κουμπί όπως λες να κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι να κινήσουμε τα χέρια μας, την ψυχή μας και να μπασουμε την αισιοδοξία στην ψυχούλα μας για όσα μπορούμε να κάνουμε και δεν κάνουμε για μας που γίνονται δίχως εμάς καμιά φορά...

Καλή εβδομάδα εύχομαι

ΥΓ. Ταξιδεύω απόψε το βράδυ, πέρασα να πω ευχές για μια καλή εβδομάδα

Ανώνυμος είπε...

Γέμισες τις δικές μας λευκές σελίδες με εικόνες δυνατές..ευχαριστούμε!

Καλή εβδομάδα, Βασίλη, με χαμόγελο!
;-)

BUTTERFLY είπε...

:) :) :)

Ταχυδρόμος! είπε...

Σήμερα φωτό και αύριο post!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Hfaistiwnas]
ποιοι είναι αυτοί οι εγκέφαλοι; πόσοι είναι; πού είναι;
μα δεν είναι τρομερό; και είναι από τα αυτονόητα που γίνονται αυτονόητα ενώ δεν θα έπρεπε καν να είναι νοητά και μοιάζουν κανόνες ενώ θα έπρεπε να είναι απλά μία εξαίρεση. χα!
ακόμα και με τα καμένα! τα χαρτιά ντε. :)
είχα ξεχάσει πώς είναι να χαρίζεις κάτι μπαίνοντας στην διαδικασία της σκέψης, της δημιουργίας, της αφιέρωσης. μιας αλήθειας τόσο γνωστής. και τόσο άγνωστης. στο πέρασμα του χρόνου. μιας αλήθειας που μοιάζει ανεκτίμητη.
καλημέρααααα!! φιλιάαααα!!
τι εννοείς είναι για τον χειμώνα;; έχει και άλλες;; οϊμέ!

[Roadartist]
με λες μεγάλο τώρα;;; να αρχίζω να φωνάζω;;; χαχαχα!
όμορφες σκέψεις. για ομορφότερους ανθρώπους. και μακάρι να ήταν όλα τόσα όμορφα όσο και η δική σου ψυχή που τόσο όμορφα μας ταξιδεύεις πάντα. και κυρίως τόσο αληθινή.
να 'σαι πάντα καλά! σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. και ας μην μπορώ να αλλάξω τον κόσμο όλο. αρκούμαι στα μικρά, τα καθημερινά, στις λεπτομέρειες που ίσως κάνουν την διαφορά. και όταν κατανοήσουμε όλοι ότι μία λεπτομέρεια είμαστε όλοι μας ίσως να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο.
καλημέρα σου!! φιλιά σου πολλά πολλά!!

[kryos]
και να σε ξεχάσεις σε υπενθυμίζουν οι άλλοι. και ευτυχώς υπάρχουν ακόμα μερικοί άλλοι. που είναι τόσο ανεκτίμητοι.
και είναι αυτά τα απλά, σαν μία σελίδα άσπρη, κενή, μα τόσο γεμάτη με όλα αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς πως τίποτα δεν πάει χαμένο. ούτε καν το δευτερόλεπτο. μετρώντας μία σελίδα λευκή.
καλή σου μέρα! όμορφη και χαμογελαστή!

[ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ]
και να θέλω να τον αφήσω εδώ είναι. και από ότι μου ψιθυρίζει θα είναι. κάτι θα ξέρει μάλλον που με ακολουθεί χρόνια τώρα. δεν μπορεί. κάτι παραπάνω. :)
καλημέρες πολλές!

[tiger_lilious]
τόσο όμορφο και τόσο γεμάτο από αυτά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τις πρώτες στιγμές αν είναι τόσο αληθινό όσο φαίνεται. και χαμογελάς σαν συνειδητοποιείς ότι είναι περισσότερο.
φιλιά σου πολλάαααααααααααααα! δυνατότερααααα!

[lena_zip]
εμ βέβαια. άλλοι ξεροσταλιάζανε στον ήλιο κάτω περιμένοντας και εσύ τραγουδούσες σε γεφύρια πάνω. :))
μην δακρύζεις για αυτά που δεν έρχονται. να χαμογελάς σε αυτά που είναι δίπλα σου. παραδίπλα σου. σε αυτά που σε κάνουν τόσο φωτεινά όμορφη. σαν μία αλήθεια. ενός συναισθήματος. μαγευτικού.
τι ώρα είναι; δεκατρία και σαράντα κάτι. χμ! επίτηδες το έκανες ε;. για το σαράντα κάτι. :))
πάντα να χαμογελάς. πάντα να είσαι τόσο αληθινά όμορφη. στην ψυχή. στο χαμόγελο. στο βλέμμα.
πόσο σε ευχαριστώ. για τις σελίδες τις λευκές. και όλα τα άλλα.
στο επανιδείν. στο επανακούειν. στο επαναχαμογελείν. στο επαναγκαλιάζειν. στο επαναληθεύειν.
φιλιά σου πολλά πολλά!

[Γιώτα the gossip girl]
καλημέρα! όλα καλά να είναι. και ακόμα καλύτερα. και ακόμα ομορφότερα. και ακόμα χαμογελαστότερα. από το χαμογελώ περισσότερο. :) όμορφη είναι η ζωή. εμείς μερικές φορές ξεχνάμε πόσο όμορφη είναι τελικά. και πόσο ομορφότερη μπορεί να γίνει. ακόμα και με τα πιο απλά. καθώς πολλοί κάνουν τα πάντα να μας πείσουν πως είναι μια ομορφιά που δεν αντέχεται. μα δεν.
καλημέρα σου!

[jacki]
το μαθαίνω πατριώτισσααααα. όσο ζούμε μαθαίνουμε. πώς γίνεται να μην;
μαθαίνω τόσα που τόσο ξεχασμένα μοιάζουν να είναι. τόσο γνωστά. και τόσο άγνωστα. σαν ένα κουμπί. που πολλοί το βλέπουν. και λίγοι το πατούν.
να χαίρεσαι πάντα. πάντα γεμάτη χαρά να είσαι. αληθινή. καθάρια. φωτεινότερη από φωτεινή.
και μία και δύο και τρεις και τέσσερις. και χίλιες δεκατέσσερις. που άπειρες σου αξίζουν.
καλημέρα σου! και εγώ λίγο μωρέ. και λίγο περισσότερο. να. όσο μία αγκαλιά αληθινή.

[aa]
μα και να θες δεν μπορείς. είναι απλωμένοι σε όλον τον τοίχο. και από την άλλη μεριά να κοιτάς θα πεδικλωθείς σε κανέναν νιπτήρα. άσε που μπορεί να βγει κανείς από τις τουαλέτες εκείνη την ώρα και να παρεξηγηθείς. και είμαστε για παρεξηγήσεις τώρα; και σε αυτήν την ηλικία; χαχαχα! τώρα που το σκέφτομαι λες να πηγαίνω στην πρώτη; αλλά και πάλι πώς θα νίπτω τας χείρας μου;
καλά το γιαααξ δεν το ψάχνω. είναι υπερτονθορί(α)ζων επιφώνημα του άγιαξ με σύμβολο πεπόνι παγωμένο. όχι; το πορτοκάλι το κουρδιστό καλύτερο είναι;
:))) καλημέρες πολλές!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Ioulita]
καλώς ήρθες!
να σου χαρίσω όποια θες. :)
καλημέρα σου!

[Εβιτα]
περίμενε να θυμηθώ. δεν μου έρχεται καμία θύμηση. τι μέρα έχουμε; :P
να 'σαι πάντα καλά εβιτάκι γλυκό και αγαπημένο!!
δασεία και περισπωμένη. :))

[AlexMil]
και είναι αυτά που μοιάζουν ασήμαντα που κάνουν τόσο σημαντική την ζωή την ίδια.
για ακόμα ομορφότερους ανθρώπους.
να 'σαι πάντα καλά! καλημέρα σου!

[korallenia]
τι πιο όμορφο να σου χαρίζει ο άλλος την αλήθεια των συναισθημάτων του;
ίσως γιατί ξέρεις πώς είναι να μοιράζεις και πώς να μοιράζεσαι.
καλή σου μέρα! όμορφη. χαμογελαστή. ταξιδεμένη.

[JamanFou]
έλα το πουλάκι. αυτό της καλής της έννοιας. της φωτογραφικής μηχανής.
και μην ξεχάσετε να σκουπιστείτε. :)))
καλό σεπτέμβρη να 'χουμε. δεύτερη άνοιξη είναι.
καλημέρα σου!

[dyosmaraki]
ίσως περισσότερη μελαγχολία σε πιάνει σαν είσαι κοντά και τις περισσότερες φορές ό, τι και να κάνεις τα πράγματα γίνονται για σένα χωρίς εσένα. η ελπίδα όχι δεν χάνεται. ποτέ δεν χάνεται. μαζί με ένα χαμόγελο. μόνο που όσο μεγαλώνεις τόσο συνειδητοποιείς πως μερικά πράγματα είναι τόσο δυνατά σαν κάποιος να έχει ρίξει τσιμέντο σε αυτό το απλό κουμπί. η αισιοδοξία πάντα εδώ είναι. και πάντα θα είναι. έστω και μελαγχολική. γιατί όσο τσιμεντώνονται κουμπιά θα αναζητούμε σωλήνες. και θα προσπαθούμε να τρυπάμε το τσιμέντο να αναπνεύσει το νερό.
πολύ καλή σου εβδομάδα!
καλό σου ταξίδι. καλή επιστροφή! να 'σαι πάντα καλά!

[new-girl-on-the-blog]
ευχαριστώ εγώ. όλους. για όλα. στα όλα.
μία πανέμορφη εβδομάδα να έχεις. απλά πανέμορφη!
και πάντα χαμογελαστή.

[BUTTERFLY]
ε πώς να μην χαμογελάσει κανείς σε αυτά τα χαμόγελα;
:) :) :)
καλή σου εβδομάδα!

[Ταχυδρόμος!]
να ξυριστώ τότε. εκεί να δεις άσπρα. ;)

Unknown είπε...

Ρε αν γέρασες εσύ εγω τι να πω;
Μήπως το αυτοκίνητο όντως δεν είχε οροφή; Είσαι πολύ γλυκός τελικά.

Hfaistiwnas είπε...

Έχει, πως δεν έχει!;
Είναι πολλοί και βρίσκονται παντού οι καμμένοι εγκέφαλοι! λολολ! Αν με εννοείς..
Είναι συναισθηματικά ανεκτίμητο το να χαρίζεις υλικώς και προσωπικώς.. :)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nikos είπε...

Καλά, ας μην μιλάμε για μαλλιά που ασπρίζουν. Εδώ έχουν ασπρίσει τα γένια, δεν τολμάμε να μείνουμε αξύριστοι πια δυο μέρες. Για να μην πω για το στήθος. Φετινή αποκάλυψη αυτή. Τέλος πάντων...
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι είχες ξεχάσει πώς είναι να χαρίζεις. Εδώ εσύ χαρίζεις τόσα και τόσα στους ιντερνετικούς φίλους σου.
Να τις γεμίσεις πάντως τις σελίδες. Με το ρυθμό σου. Και με ό,τι θέλεις. Σκέψεις, χρώματα, χαμόγελα, δάκρυα. Να τις γεμίσεις... :)

stella είπε...

ποσο φοβαμαι να ξερες μηπως δεν ασπρισουν τα μαλλια!

φιλια μικρε μου!

lena_zip είπε...

Γουέλ... γιατί εγώ νομίζω πώς εγώ ήμουν και στον ήλιο και τραγουδούσα και θυμόμουν και κάποιος άλλον ήταν στον ίσκιο; Μάλλον τα σαράντα κάτι σε εμποδίζουν να θυμηθείς! Δεν πειράζει εγώ τα συμπονώ τα γεροντάκια!!! Χιχιχιχιιχιχιχιχιχι....
Γουέλ εγκέν... αυτό έμαθα από αυτή την ιστορία, να χαμογελώ σε αυτά που έχω, τα αληθινά!
Γουέλ ξανά... είπες κάτι για σαράντα κάτι και δεν το άκουσα... μιλάς και γρήγορα!
Πόση χαρά και συγκίνση και γλύκα μου χάριζεις. Σε ευχαριστώ. Σε φιλώ και υπόσχομαι για όλα τα επανα...

lena_zip είπε...

Ααααα... ξέχασα... δεν υπάρχουν εισιτήρια για τη συναυλία! Έχουν εξαντληθεί! Πολύ στεναχωρήθηκα.

eirini είπε...

Για το πάτημα του νερού στην τουαλέτα να μην σχολιάσω καλύτερα!
Για το χαμόγελό της όταν αφεθεί όμως... έχω ίδίαν πείρα! Και τί χαμόγελο ε;
Γιαποιά άσπρα μαλλιά μιλάς;;; Μην ακούβ τέτοια σε παρακαλώ!
Φιλιά πολλά πολλά και μια καλησπέρα φίλε μου!

Unknown είπε...

σκεφτόμουνα αυτό με το κουμπί που είπες και πόσο εύκολο είναι να πατηθεί...

και το μυαλό μου πήγε στο κόκκινο κουμπί...

και στο κουμπί που έχασα τις προάλλες...

θα μου πεις, ο καθείς με τον πόνο του...

:)

φιλιά βρόχινα...

Υάδα είπε...

Η δύναμη της συνήθειας που μας κάνει να ξεχνούμε αυτά τα μικρά και ταυτόχρονα τόσο σημαντικά της καθημερινότητάς μας. Σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους, πραγματικούς ανθρώπους, γιατί πολύ απλά θα έχουμε ξεχάσει τί ακριβώς σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Καλό σου βράδυ :-)

PaNoS είπε...

Ευχαριστώ!!

.....Καλο βράδυ!!!

kat. είπε...

όμορφο δώρο..
θέλω και εγώ ένα παρόμοιο να μου χαρίσουν το σάββατο που έχω γενέθλια!
λες;

Greek Rose είπε...

Καλησπέρα Basnia!
Λευκές σελίδες που θα τις γεμίσεις με τα χρώματα που θες
γεμάτες με χαρούμενες διηγήσεις και περιγραφές!
Μου θύμισες τα λευκώματα που κυκλοφορούσαν πριν χρόνια!

anima είπε...

εσύ ξέρεις.πως να γεμίσεις τις λευκές σου σελίδες.και να τις βάφεις με τα χρώματά σου

όπως κάνεις κάθε που σε βλέπω.και που γεμίζω με τα χρώματά σου.που καθρεφτίζονται μέσα από το καθάριο βλέμμα σου.και το χαμόγελό σου

σε αγαπάω βρε
γιατί ξέρω πως είσαι πάντα εσύ.Κι αυτό μου φτάνει για να σ΄αγαπάω
[κι όχι.ούτε τώρα έκανα λάθος.στο σωστό τετράδιο το σωστό σχόλιο.όπως τότε...στον σωστό παραλήπτη.κι ας είπες πως κοιμάσαι!!!]

Cassiel είπε...

Α βρε Βασιλη μου, ολοι σ'αγαπαμε γιατι εισαι εσυ!! Μωρε γραφεις τελεια, γιατι ειναι μεσα απο την ψυχουλα σου!!! Καλη εβδομαδα ματια μου!! Πολλα φιλια!!!
Τελειο κομματι

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

ποσο ομορφο οταν σου χαριζεται κατι...διχως ανταλλαγμα...μονο για να φανει στο προσωπο εκεινο το χαμογελο το καθαριο...
η μονη ανταποδωση που αποζητας...οχι για σενα μα για εκεινον που του χαριζεται το κατι...

ποσο υπεροχο να το νιωθεις και να λες ευχαριστω...καθαριο διχως υποχρεωση ετσι επειδη σου χαρισε χαμογελα...

λευκες σελιδες...
μια...χιλιες...τι σημασια εχει...;
φτανει η σκεψη...και τα χαμογελα...και η αγαλλιαση της ψυχης...

νεραιδενια φιλακια καλε μου!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΕΛΙΔΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Leviathan είπε...

iperoxo...gliko...aisiodoxo...kalo mina me to kalo aurio...filiaaaa polla! :)

Talisker είπε...

Τι υπεροχο κειμενο Βασιλη.

δεν μου αρεσει να αφηνω τετοια σχολια και θυμωνω οταν και αν τυχει να μου το πουν

το βρισκω βιαστικο τυπικο υποχρεωτικο καπως κλπ

κι ομως το εννοω και μονο αυτο εχω να πω.

Margo είπε...

Πολύ ιδιαίτερο το γράψιμό σου, μέσα από τις πολλαπλές εικόνες βγάζεις μια απίστευτη ευαισθησία.. ως πρόσφατα μυημένη δηλώνω ενθουσιασμένη!
Καλό μήνα εύχομαι..:)

Ανώνυμος είπε...

Χαμογελάμε είναι υποχρεωτικό και αναγκαίο. Πωπω ούτε γιατρός να ήμουνα... Λοιπόν σου στέλνω το δικό μου χαμόγελο, θα δεις θα χαμογελάσεις και εσύ. Είναι σαν το χασμουρητό...
χιχιχι
Καλό μήνα!:)

Ioulita είπε...

"...δεν έχει σημασία αν φεύγεις ή αν γυρίζεις
κι ούτε έχει σημασία που ασπρίσαν τα μαλλιά μου,
( δεν είναι τούτο η λύπη μου – η λύπη μου
είναι που δεν ασπρίζει κ’ η καρδιά μου )..."
Σονάτα του Σεληνόφωτος, Γ. Ρίτσος

Μου το θύμισε η κουβέντα σας...
Καλημέρα!

Lilith είπε...

"να αλλάξω τον κόσμο όλον δεν με απασχολεί πλέον. και δεν μπορώ. νοιώθω εξακριβωμένα αδύναμος. μα όπου μπορώ να πατώ ένα κουμπί να τρέξει λίγο νερό θα το κάνω"

'Πόσο μοιάζουμε' μονολογούσα όταν το διάβασα αυτό. :)
Ξέρεις πόσες φορές αναρωτήθηκα...
Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα πάτημα του κουμπιού!
Και πόσο μπορεί να κοστίζει σε κάποιον άλλον το να ΜΗΝ πατήσει το κουμπί που θα σκοτώσει χιλιάδες και εκατομμύρια ανθρώπους!
Δε βγάζω άκρη Βασίλη...
Καμιά φορά μού φαίνεται ότι πιο πολλή προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλουν οι άνθρωποι για να είναι λάθος, παρά για να είναι σωστοί.

Για τα γκρίζα μαλλιά δε θα μιλήσω.
Άλλωστε ξέρεις την άποψή μου. ;)
Όσο για τις λευκές σελίδες που πήρες σαν δώρο... νομίζω ότι γέμισαν ήδη με το χαμόγελο της καθάριας ψυχής που σου τις χάρισε.

Φιλιά και καλό Φθινόπωρο (finally)!!! :)

the boy with the arab strap είπε...

το κειμενο υπεροχο , διαβαζεται σαν τραγουδι τον στερεο νοβα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Άφησα ένα σχόλιο πριν λίγη ώρα αλλά φαίνεται το κατάπιαν οι λευκές σελίδες.
Το ξαναγράφω για τους τύπους και μόνο αφού μπορείς τόσο καλά να διαβάζεις ακόμα και αυτές!
Αυτό το τρισιδάστατο, χρωματιστό χαμόγελο πώς καταφέρνεις και το περνάς μέσα από μια οθόνη;

Καλό μήνα!

life_traveller είπε...

Λευκές σελίδες για να γεμίσουν με σκέψεις, αγωνίες και εμπειρίες... για όσο υπάρχουν άνθρωποι μου μας κάνουν δώρα.. για όσο μπορούμε να κάνουμε έμεις δώρα στον εαυτό μας.. οφείλουμε να γεμίζουμε τις άσπρες σελίδες με ρυθμό αντιστρόφως ανάλογο απ' αυτόν που ασπρίζουν τα μαλλιά στο κεφάλι!

b|a|s|n\i/a είπε...

[bear]
τι να πεις και εσύ; την μαγκουρίτσα σου και σε άλλη παραλία. χαχαχα! ξέρεις από αυτές που πηγαίνεις. :P
το αυτοκίνητο δεν είχε οροφή. τι να την κάνεις την οροφή όταν σε αγκαλιάζουν χαμόγελα αληθινά και αυθεντικά; ;))
να 'σαι πάντα καλά! και πάντα τόσο αληθινά αισιόδοξα χαμογελαστός.
δεν είναι τυχαίο το αμαρέτο! τι νόμιζες; για αυτό και βάζουμε λεμόνι. να κρατά τις ισορροπίες.
ε εντάξει. και εσύ μία γλυκύτητα την έχεις η αλήθεια είναι. ;)) καλησπέρες πολλές!!

[Hfaistiwnas]
ναι ε; ε οϊμέ λοιπόν. :)
είναι απλά ανεκτίμητο το να μοιράζεις και να χαρίζεις συναισθήματα. αληθινά!
φιλιά πολλά!!

[Μπάτλερ]
ποιος τις έγραψε; τον ξέρεις; τον έχεις δει; πώς είναι; είναι καλός; έχεις το τηλέφωνό του; η μάνα του το ξέρει;
σε όλα αυτά που γράφονται. σε όλα αυτά που γράφουμε. που διαγράφονται. που ζωγραφίζουμε. που αισθανόμαστε. που δεν. σε όλα αυτά. για όλα αυτά. ζήτω!

[nikos]
γιατί κυκλοφορείς γυμνός και αξύριστος; :P
μερικές φορές ξεχνάμε τα αυτονόητα που πρέπει αν υπάρχουν καθώς μοιάζει να παρασυρόμαστε από αυτονόητα που δεν πρέπει να υπάρχουν. και όταν συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν και χαρίζονται με τον όποιον τρόπο θυμόμαστε πώς είναι το πιο απλό. το αυτονόητο του αυτονόητου. σαν ένα χαμόγελο που μοιάζει να ξεχνάμε.
καλό μήνα!!

[spy_force]
να μην φοβάσαι! και όταν φοβάσαι να χαμογελάς σε όλα αυτά που φοβάσαι. γιατί ξέρεις πως και τα μαλλιά θα ασπρίσουν. ε και αν δεν σου αρέσει το άσπρο περνάς και μια βαφή και όλα οκ. ;))
φιλιά πολλά πολλά!! περισσότερο χαμογελαστά.

[lena_zip]
δεν ξέρω! με ποιον συναντήθηκες; άμα τα γεροντάκια σε περιλάβουν με την μαγκούρα θα σου πω εγώ. χαχαχα!
γουέλ εγκαίν εντ εγκαίν (με αι γράφεται. εντάξει; γιατί έτσι) η χαρά και η συγκίνΗση και η γλύκα που χαρΊζουμε μοιάζουν τόσο απλά που γίνονται τόσο σημαντικά σαν υπάρχουν βλέμματα να απορροφήσουν και να απορροφηθούν.
φιλιά πολλά! σε ευχαριστώ! επαναόλα.

[lena_zip]
ε δεν πειράζει. πού να τρέχεις τώρα σε συναυλίες; μεγάλωσες πλέον. τι νομίζεις είσαι κάνα παιδάκι ακόμα να τρέχεις από εδώ και από εκεί; ;)) καλύτερα. να πάμε να την δούμε εκεί που θα τραγουδά τον χειμώνα. να πιούμε και ένα ποτό. να κάνουμε και ένα τσιγάρο. λες να το απαγορέψουν παντού; να το ένα οϊμέ!

[eirini]
κατά μία έννοια και σε έναν βαθμό εσύ φταις! :)) μα είναι από τα ομορφότερα φταιξίματα! ;))
και να μην ακούς τα βλέπεις. ;)
φιλιά σου περισσότερα και καλησπέρες αληθινές, χαμογελαστές, αγκαλιαστές και αγκαλιασμένες!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Νεράιδα της βροχής]
μα τι χρώμα είναι η τουαλέτα σου;
α που να πήγαινες και στρατό. αυτό το ακομβίοτος!
δεν σου λέω τίποτα. σου χαμογελώ απλά!
κουμπιά βρόχινα!

[Υάδα]
και είναι αυτές οι στιγμές που απλά ένα χαμόγελο αληθινό μας θυμίζει όλα αυτά που μερικές φορές ξεχνάμε. πως υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι. και είναι αληθινοί.
καλό σου απόγευμα!!

[*P@n0s*]
παρακαλώ!!
(μα για το τι;)
καλησπέρααααααααααα! (+α >∞) ;))
και μία ακόμα. καλησπέρα!
απλή και καθημερινή.

[kat.]
από τα ομορφότερα! είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τα ομορφότερα. και δεν είναι τόσο το δώρο αυτό καθαυτό όσο η γλυκύτητα της σκέψης. καλησπέρα σου!

[Greek Rose]
έχω κρατήσει το λεύκωμα μου από το δημοτικό! πόσο χαμογελώ σαν το διαβάζω. σαν σελίδες λευκές που πάντα τόσο άδειες και πάντα τόσο γεμάτες είναι. καλό σου μήνα!! πανέμορφα γεμάτος!

[anima]
ένα ξέρω. πως δεν ξέρω το παραμικρό. καλά μην το κάνουμε και θέμα. κάτι ξέρω. έστω και αυτό το παραμικρό. όσο ζούμε μαθαίνουμε δεν λένε; ε μαθαίνουμε. πώς είναι να βάφεις με χρώματα. τα χρώματα.
πού είσαι εσύ βρε; και πόσο καθαρά ορθογραφημένα γράφεις! θαύματα κάνει ο ορθογράφος :PP
και εγώ βρε! λίγο ακόμα και θα καταφέρεις να με κάνεις να κοκκινίσω. όχι πως χρειάζεται και πολύ προσπάθεια. :P
φιλιά πολλάαααααααααααααααααααα!!

[Cassiel]
οκ τα καταφέρατε! κόκκινος σαν την μπλούζα που φορώ. :))
καλή εβδομάδα!! καλό μήνα!! καλό φθινόπωρο!! φιλιά πολλά!!

[ΝΑΪΑΔΑ]
πόσο όμορφο να λαμβάνεις εικόνες ζωντανές. που έχεις ζήσει. και θα ξαναζήσεις. και νοιώθεις τόσο τυχερός για αυτές. πόσο όμορφο να λαμβάνεις τις εικόνες αυτές να τις κρατήσεις για πάντα στο πέρασμα του χρόνου. έστω και σαν εικόνες φωτογραφικές. και πόσο όμορφο να συνειδητοποιείς αυτήν την μοναδική γλυκύτητα σκέψης μαζί με τις εικόνες αυτές.
σαν να ανοίγεις έναν φάκελο που ξεχειλίζει από μία γλυκύτητα μοναδική. πόσο σε ευχαριστώ για αυτό!
φιλιά σου πολλά! πολλά! αληθινά!

b|a|s|n\i/a είπε...

[JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS]
καλό μήνα σκρουτζάκο! πάντα με στιγμές όμορφα αληθινές. και πάντα με καθαρά βλέμματα και ψυχές!

[Leviathan]
το αύριο είναι σήμερα. ;) καλό μήνα! φιλιά πολλά! πάντα με όμορφα χαμογελαστές στιγμές.

[Talisker]
να 'σαι πάντα καλά! :)) α μην σε ανησυχεί! δεν θυμώνω εύκολα. καλό κακό δεν ξέρω. μα δεν θυμώνω εύκολα. ίσως είναι οι αντοχές και οι ανοχές που μεγαλώνουν και αυτές με το πέρασμα του χρόνου. ή όχι; τώρα που το σκέφτομαι τι σχέση έχει αν θυμώνω εύκολα ή δύσκολα; :))
οι λέξεις που αφήνεις κάθε φορά το μόνο που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ποτέ είναι βιαστικές τυπικές υποχρεωτικές και όλα τα λοιπές. πώς θα μπορούσε;; είναι τόσο υπέροχα αληθινές που μόνο αληθινά χαμόγελα προκαλούν. να, σαν και αυτό το απλό :)
καλό σου μήνα!!

[Margo]
να 'σαι πάντα καλά! τόσο τρυφερά ευαίσθητη όσο συνειδητοποιεί κανείς από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο αντικρίζοντάς σε. έστω και από έτσι μακριά. που τόσο κοντινά μοιάζει να είναι.
καλημέρα σου! καλό μήνα!!

[dailyscene]
ένα χαμόγελο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. :)
και αν τα έχεις φτιάξει με γιατρό τι γίνεται; :))
φιλιά πολλά! καλό μήνα!!

[Ioulita]
τα πάντα χρωματίζονται. σαν δεν ξεχνάμε τις αλήθειες των συναισθημάτων μας.
καλημέρα σου! καλό μήνα!

[Lilith]
είναι από αυτά που γίνονται πλέον αυτονόητα ενώ δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται το νόημά τους. και όσες φορές αναρωτιέμαι, ποτέ δεν μπορώ να βγάλω άκρη. και απλά ένα πώς είναι δυνατόν; αχ αυτά τα πώς.
μα πλέον δεν με απασχολεί. αισθάνομαι ότι νοιώθω όλα αυτά τα εξακριβωμένα. γκριζάρω (ουφ!) και όσο μπορώ και όπου μπορώ θα το κάνω. έτσι απλά και τόσο απλά.
γεμάτες ήταν. από το πρώτο δευτερόλεπτο. και γεμάτες θα παραμένουν. και μοιάζει να είναι από αυτά τα ελάχιστα που συνειδητοποιείς το πώς γίνεται πως.
καλό σου απόγευμα! καλό μήνα! καλή άνοιξη (χειμώνα)! ;)) φιλιά πολλά!

[ΙΜΕΡΟΣ]
ποιοι είναι αυτοί; :PP
καλό μήναααααααα! να 'σαι πάντα καλά!!

[pandora]
είναι απλό! (και) η τεχνολογία κάνει θαύματα. ο άνθρωπος περισσότερα σαν πιστεύει (ακόμα) στο θαύμα που μοιάζει σαν όνειρα γίνονται αληθινά. ακόμα και με ένα χαμόγελο. απλό. από αυτά που πάντα ίδια είναι και αλλάζουν όλα. σαν είναι αληθινό.
καλό σου μήνα!! χαμογελαστό!!

[life_traveller]
σημασία δεν έχουν τόσο τα μαλλιά. όσο το κεφάλι το ίδιο. και όσα κρύβονται μέσα σε αυτό. που κινεί ψυχή και σώμα. και σαν φανερώνονται. και χαρίζονται. και μοιράζονται. έτσι απλά. στα τόσο απλά.
καλησπέρα σου! καλό μήνα! ομορφότερο φθινόπωρο! γεμάτο με όλα αυτά τα απλά που μας κάνουν να νοιώθουμε τόσο γεμάτοι. φιλιά πολλά!

lena_zip είπε...

Ένα θα πω και θα είναι το τελευταίο μου.
22

logia είπε...

και όσο διάβαζα, ήθελα να σου πω, πως δεν υπάρχουν λευκές σελίδες.
ήθελα να σου πω, πως μονάχα μάτια σφασιστά υπάρχουν, που αρνούνται να διαβάσουν...
κιόσο πέρναγε η ώρα άρχισα να μυρίζω το άρωμα της αισιοδοξίας σου, που το άφησες άθελά σου να ξεφύγει λίγο νωρίτερα
και τότε κατάλαβα, πως κάτι πολύ όμορφο είχε συμβεί...
το μαρτυρούν ακόμη και τα χαμογελαστά σχόλιά σου...
είδες που τελικά δεν υπάρχουν σελίδες λευκές;
την καλησπέρα μου

Bουλα. είπε...

ειμαι γεματη με λευκες σελιδες και γω,καλο μας μηνα.

Glayki είπε...

Σε αυτό το ποστθα έδινα τον τίτλο:΅οι δυο όψεις του νομίσματος..αυτό μου ήρθε....
παίζεις τελικά πολύ με αντιθέσεις νε πα?

Giota Houliara είπε...

γεμισε τις λευκες σου σελιδες με συναισθημα γεματο εκφραση

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Πολλά αυτονόητα και πολλά δεδομένα που όταν χάνονται νομίζεις ότι πέθανες....και δεν σκέφτεσαι πως όταν τα είχες αυτά, τα προσπερνούσες σκοτώνοντάς τα!

Ααααααχ τί μου κάνετε βραδιάτικα...καλό μήνα!!!

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Ευγνωμοσύνη...
Όλο αυτό το υπέροχο κειμενό σου, αποπνεει αυτήν την τόσο λησμονημένη λέξη.

Είσαι "υπέροχος" Βασίλη, που τόσο απλόχερα μας την απλώνεις μπροστά μας.

Σε φιλώ:*

b|a|s|n\i/a είπε...

[lena_zip]
δύο και δύο τέσσερα πόσο κάνει;

[logia]
είδα πως τελικά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αλήθεια συναισθημάτων.
καλό σου βράδυ!!

[Βουλα]
καλό σου μήνα! πανέμορφος να είναι!

[TO ΓΛΑΥΚ]
ζε νε σε πα.
το πέτυχα ή τσάμπα χαμογελώ για την ξένη γλωσσομάθεια μου;
μπον νουί! και αν το βρήκα σωστά μπον ματίν; ματέν; καλό ξημέρωμα ντε. ;))
φιλιά πολλά!

[Γιώτα the gossip girl]
(και) την έκφραση της αλήθειας.
καλό σου και όμορφο βράδυ!!

[Μάγισσα Κίρκη]
τι κάναμε βραδιάτικα; ελπίζω κάτι καλό και όμορφο. για όλα τα υπόλοιπα ουδεμία ευθύνη φέρουμε!
:)) καλό μήνα!! καλό σου βράδυ!!

["Ground Control to Major Tom"]
να 'σαι πάντα καλά! πολλά λησμονημένα συναισθήματα. που τελικά πάντα (ή σχεδόν πάντα) βρίσκουν τις διαδρομές τους να μας θυμίζουν την αξία της απλότητας τους.
καλό σου μήνα!! φιλιά πολλά!!

Giota Houliara είπε...

ξαναρθα... γιατι με καλει το τραγουδι... τελικα η αγκαλια του δεν ηταν οαση... ονειρο ηταν που εφυγε.. καλημερα... αν μπορει να ειναι καλη

karkinos7 είπε...

Σε λευκές σελίδες γα μια νέα γραφή,διαφορετική απο το πριν αλλά στο παρόν και το μετά.Την Καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Λευκές σελίδες η αγάπη...
για να γράφει καθένας τις δικές του σκέψεις και λέξεις και
όλα μαζί να μετενσαρκώνονται στα πιο όμορφα συναισθήματα.Στα πιο αληθινά μέσα από καθαρά βλέμματα, σαν το δικό σου Βασίλη μου.
Ελπίζω να είστε καλά.
Φιλιά

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Σου πάει τόσο το λευκό των μαλλιών σου! Τις καλημέρες μου...

βιολιστης στη στεγη είπε...

Οταν, αυτή την "μελαγχολική αισιοδοξία" θέλω να τη κάνω χαμόγελο, σε διαβάζω.
Και πάντα το καταφέρνεις, ρε γαμώτο!
Καλό μήνα γλυκέ μου!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Γιώτα the gossip girl]
καλή να είναι. και θα είναι. γιατί ποτέ δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. ναι;
καλησπέρα!!

[gaykarkinos7]
τόσο ίδια. τόσο διαφορετικά. σε λευκές σελίδες. τόσο άδειες. τόσο γεμάτες.
την καλησπέρα μου!

[Tonia]
καλά. ζεστά. δροσερά. κουρασμένα. ακούραστα. :)
σε αυτά. και για αυτά. τα όμορφα τα συναισθήματα. τα καθάρια. και τα αληθινά.
φιλιά πολλά! καλό απόγευμα!

[ΠΑΥΛΟΣ]
σαν το μαλλί της γριάς. :))
καλησπέρες πολλές! όμορφες και χαμογελαστές!

[βιολιστης στη στεγη]
καλώς όρισες και πάλι!! πόσο μας έλειψες!!
για το φουκαριάρικο το χαμόγελο! :))
πολύ καλό σου μήνα!! αισιόδοξα χαμογελαστός να είναι! και όμορφος! φιλιά σου πολλά!

fragolino είπε...

όλα αυτά τι άλλο να ναι εκτός από τη ζωή που με ένα απλο αεράκι σε κάνει να χαμογελάς και να θυμάσαι πως υπάρχει;
να ναι κάθε μέρα σου όμορφα διαφορετική

Anastasia είπε...

πόσα χρώματα απόκτησαν αυτές οι λευκές σελίδες!!!!

Κράμα είπε...

Σε ψάχνω!
Μα που είσαι;
:(

ξωτικό είπε...

Aφού είσαι τόσο άξιος αποδέκτης δώρων πέρνα να πάρεις μια αφιέρωση-
ευχαριστώ για την έμπνευση.

b|a|s|n\i/a είπε...

[fragolino]
με αυτά τα χαμόγελα που χαμογελούν τόσο ίδια και τόσο διαφορετικά μα κυρίως τόσο αληθινά!
καλημέρα σου!

[Anastasia]
και ήταν ήδη τόσο μα τόσο χρωματιστές!
καλημέρα σου!

[Εβιτα]
σινεμά είχα πάει!
θερινό. το πρώτο του καλοκαιριού. :)
τι εννοείς τώρα το θυμήθηκα που τελειώνει το θέρος;
:)) καλημέρα!

[ξωτικό]
και εκεί που σηκώνεσαι και πίνεις καφέ και ανάβεις το πρώτο τσιγάρο της ημέρας σκεφτόμενος πώς να περάσει η καθημερινότητα και τι δουλειές πρέπει να γίνουν και με ποιον τρόπο έρχεται ένα ξωτικό και σου χαμογελά.
χαμογελάς και εσύ συγκινημένα ψιθυρίζοντας ευχαριστώ συνειδητοποιώντας πως υπάρχει ακόμα ομορφιά ονειρική που γίνεται αληθινή.
καλημέρα σου! :)

ξωτικό είπε...

Εεέ θα με κακομάθεις !!

Άστρια είπε...

Οι λευκές σελίδες που μπορεί να γεμίσουν με γράμματα και λέξεις, άπειρα χρώματα και ζωγραφιές, γέλια και όνειρα. Και ανάμεσα η καρδιά να περπατά με μικρά βηματάκια, να φτιάχνει από το χαρτί βαρκούλες να πλέουν σε ήρεμες λίμνες και σαϊτες να τις στέλνει στα σύννεφα.

Να έχεις πάντα μαζί σου πρόχειρες δικές σου λευκές σελίδες να γεμίζεις και γύρω φως και χαμόγελα να τριγυρνούν, εύχομαι:))

fritz είπε...

Πολύ όμορφο και μάλιστα... θαρραλέο όταν κανείς εκφράζει τα συναισθήματά του με τόση ειλικρίνεια... σχεδόν αφοπλιστική... Άλλο ένα ωραίο post... Χαμόγελα και φιλιά!

leondokardos είπε...

Τα απλά.Τα αυτονόητα.
Πόσο συχνά τα αγνοούμε.
Αλλά πόσο ευτυχισμένους μπορεί να μας κάνουν οταν τα κατανοήσουμε και τους δώσουμε σημασία.
Έξοχο κείμενο.

b|a|s|n\i/a είπε...

[ξωτικό]
σοκολατάκι θες; :) καλημέρα!!

[Άστρια]
πόσο όμορφη εικόνα ζωγράφισες!!
να έχεις πάντα το χαμόγελο να ζωγραφίζεις με τα πιο απλά τα πιο όμορφα.
καλημέρα σου! φιλιά πολλά!

[fritz]
οι εκφράσεις του καθενός μοιάζουν αφοπλιστικές. σαν εκφράζονται με την αλήθεια των συναισθημάτων του.
και σαν συναντιούνται αλήθειες εκφραστικές και εκφρασμένες οι απλές στιγμές μοιάζουν πιο όμορφες.
καλημέρα σου! φιλιά πολλά! με χαμόγελα αληθινά!

[leondokardos]
και πόσο συχνά τα προσπερνούμε.
μα πάντα υπάρχουν στιγμές να μας θυμίζουν.
πως η ευτυχία μοιάζει να μετριέται με την σημασία που δίνουμε εμείς στα πιο απλά.
σαν θυμόμαστε πως υπάρχουν χαμόγελα αληθινά. και απτά. καλημέρα σου!!

ξωτικό είπε...

Ωωωχ άγγιξες το αδύνατο σημείο !
μαύρο και πικρούτσικο ελπίζω.
καλημέρα!!!

Side21 είπε...

Τα μαλλιά είναι ...
για ν' ασπρίζουν !!!
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον ...
εκτός κι αν εγκαταλείψουν πρόωρα ...
προτιμώντας την πτώση απ' την ατίμωση !!!
Το βασικό είναι τα μυαλά να μην γερνούν ...
Κι απ' ότι βλέπω φίλε τέτοιο φόβο δεν έχεις
Σελίδες λευκές σε προσμένουν πολλές
ν' ακουμπήσεις στίγματα ευαισθησίας
τριγύρω σου ως και σ' εμάς όλους που
επικοινωνούμε διαδυκτυακώς μαζί σου !!!
Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο ...

lena_zip είπε...

Θες να μου πεις ότι είχες σοκολατάκια και δε μου έδωσες;;; Και μετά λες για τη δικιά μου τσιγκουνιά... Με νερό με είχε ο κύριος, το λέω και το φωνάζω!!!
Η λέξη μνηύματα προέρχεται από τον συγκερασμό των λέξεων μνήμη και θύματα. Αστοιχείωτε!
Ωχ τι μέρα κι αυτή! Πότισες; Έφαγες; Τι έκανες;
Ή μήπως είσαι ακόμα λυπόθυμος πάνω στο πληκτρολόγιο;
Ουφ, όλο ξεφυσάω... δεν μπορώ... δεν μπορώ...

Ανώνυμος είπε...

εύχομαι καλές έγχρωμες σελίδες!

BLUEPRINTS είπε...

σελίδες λευκές για να γεμίζουν, μαλλιά λευκά για να θυμίζουν, τα καθάρια βλέματα των φωτεινών ψυχών να κρατάς κι όλα θα φαντάζουν ομορφότερα

b|a|s|n\i/a είπε...

[ξωτικό]
έλα πάρε γρήγορα γιατί τα βάλανε στο μάτι. :)))
καλησπέρα!!!

[Side21]
το σημαντικό είναι να μην γερνούν. και αν γερνούν να χαμογελούν. και να ζουν. και να μαθαίνουν. και να μοιράζουν. και να μοιράζονται.
να 'σαι πάντα καλά! πανέμορφο και δημιουργικό φθινόπωρο. και κάθε εποχή!
πολύ καλό σου βράδυ!

[lena_zip]
μην φωνάζεις και πολύ. και φοβηθούν και οι μέλισσες. που ζουζουνίζουν μάυα μάτα μνηύ μνηύ.
και θες να μου πεις ότι δεν σου έφτασε μισό κιλό παγωτό, μία γαβάθα καφές, και δύο λίτρα νερό; μα πόσο τζάμπα πια; :PP. πρόλαβα και πότισα. με το λίγο νερό που άφησες! φιλιά σου πολλά! :))

[koperti]
εύχομαι πολλές αληθινές σελίδες!
καλό βράδυ!

[BLUEPRINTS]
ομορφότερα και από τα πιο όμορφα. απλούστερα και από τα πιο απλά. αληθινότερα και από τα πιο αληθινά.
καλό σου βράδυ!! :)

Ανώνυμος είπε...

οι λευκές σελίδες γεμίζουν με μαύρα σημάδια στο πέρασμα του χρόνου, αν το παλέψουμε κάποια από αυτά αφήνουν ένα ποίημα, ένα νόημα, διαφορετικά είναι λεκέδες χωρίς νόημα

ikor είπε...

Tabula rasa...
Η οπτική σχηματοποίηση μιας αρχής. Κάθε αρχής! Πόσο αισιόδοξο! Πόσο όμορφο!
Σε παρακινεί να τις γεμίσεις με ό,τι "γεμίζει". Κι όχι απαραίτητα "με τη σειρά".
Καλό ΣΚ Βασίλη!

lena_zip είπε...

Πάλι καλά να λες που σου άφησα και λίγο νεράκι αλλιώς θα γκάνιαζες, θα πέθαινες...
Για να μη σου πω πόσα εισιτήρια πλήρωσα εκείνη τη μέρα... πέρα δώθε πέρα δώθε... νόμιζες ότι με λίγο καφεδάκι και μια κουταλίτσα παγωτό θα με βόλευες!
Και επιτέλους βγάλε αυτή την απαίσια εικόνα από την ανάρτηση. Φάτσα κάρτα αυτή την αηδία!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Eδώ ταιριάζει κυριολεκτικά το: Είδα φως και μπήκα.
Ευχαριστώ θερμά για την παροχή.

b|a|s|n\i/a είπε...

[ηλιογράφος]
σε αυτήν την πάλη, για αυτήν την πάλη, χαμογελάμε ελπίζοντας χρωματίζοντας σε αυτήν την πάλη, με αυτήν την πάλη.
καλό σου ξημέρωμα!

[ikor]
με ό, τι γεμίζει αληθινά! έτσι απλά!
πολύ καλό σου σουκού γιάννη!

[lena_zip]
από τις όμορφες αηδίες. που σε κάνουν να θες να αηδιάζεις συνέχεια.
την κρέμασα στο ταβάνι. και σκόρπισα τα φύλλα στο πάτωμα. στο ταβάνι. στα αστέρια.
ακόμα να βγάλεις κάρτα απεριορίστων διαδρομών; οέο;

[Κ.Υ.Π. WALKING]
και είδαμε το φως το αληθινό. :)
να 'σαι πάντα καλά! χαρά μου! που όλα πήγαν κατ' ευχήν!
καλό σου βράδυ!

Glayki είπε...

μια χαρα το γαλλικό σου βρε!!!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[TO ΓΛΑΥΚ]
μίλι μερσί! μπον νουί! :))

Ανώνυμος είπε...

oti eprepe to keimenaki auto gia apopse.. thanks!

b|a|s|n\i/a είπε...

[spacepuke]
σαν πάρτι σκιών βυθιζόμενες σε χρώματα δημιουργώντας αποτυπώματα ονείρων αληθινών.
;) πολύ καλημέρα σου!

lena_zip είπε...

μετά από 4 χρόνια διαβάζονται διαφορετικά


φαίνονται πιο κατανοητά και (πάντα) χαμογελαστά

b|a|s|n\i/a είπε...

[lena_zip]
σαν χθες πραγματικά οι εικόνες όλες.
και κυρίως τα συναισθήματα.
σαν σήμερα. σαν πάντα.
και μετά από ακόμα τέσσερα και άλλα τέσσερα και πολλά τέσσερα χαμογελαστά. στο πάντα.
φιλιά σου!